Orde van Verdinste 2014

Orde van Verdinste d’n Turftreiër voor:

Sjaak Kleuskens

Op vrijdagavond 21 februari tijdens de 1e zittingsavond zal Carnavalsvereniging de Turftreiërs, de Orde van Verdinste, d’n Turftreiër, uitreiken aan Sjaak Kleuskens.
Sjaak ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange grote inzet bij ruitervereniging De Paardenvrienden, bij het kerkbestuur van de Sint Jozef Parochie en de KBO van America.

Sjaak, als echte paardenliefhebber, heeft 20 jaar deelgenomen in het bestuur van ruitervereniging De Paardenvrienden. De meeste jaren hiervan als secretaris. In die tijd kwam Sjaak op het idee om de kas te gaan spekken met het ophalen van oud ijzer. Dat liep zo goed, dat de vereniging dit tot op heden nog doet. In 1980 kwam Sjaak, namens America, in het bestuur bij de onderlinge Paardenverzekering van Horst en omstreken. Een taak die hij tot op heden nog uitvoert.

Maar Sjaak was niet alleen paardenliefhebber. Ook op andere gebieden was hij actief. Sjaak grapt wel eens: “Bij de kerk begon mijn allereerste vrijwilligerswerk. Op mijn 9e begon ik als misdienaar”. Het echte vrijwilligerswerk voor de kerk begon in 2001. Toen Sjaak in het kerkbestuur van de Sint Jozef Parochie America kwam. Een taak die hij tot 2013 op zich nam. In die jaren stond hij vooral bekend als het aanspreekpunt. Als je iets wilde weten of moest bespreken, dan moest je bij Sjaak zijn.

Ook voor de ouderen van America is Sjaak actief. Sinds 2002 is hij voorzitter van de KBO. Hij heeft de maximale aantal jaren als voorzitter er nu op zitten. En zal binnenkort aftreden. Sjaak hoopt dan ook dat nieuwe vrijwilligers zich voor deze geweldige baan willen opgeven. Zeker doen !

En als laatste wapenfeit willen we ook nog vermelden dat hij een aantal jaren de buurtbus heeft gereden. Waar door velen dankbaar gebruik van is gemaakt.

Al die jaren vol inzet als vrijwilliger voor de gemeenschap van America is voor Carnavalsvereniging De Turftreiërs reden genoeg om de Orde van Verdinste d’n Turftreiër dit jaar aan hem uit te reiken.