Orde van Verdinste 2011

Orde van Verdinste d’n Turftreiër voor:

Wim Kleuskens

Op vrijdagavond 25 februari tijdens de 1e zittingsavond zal Carnavalsvereniging de Turftreiërs uit America, de Orde van Verdinste, d’n Turftreiër, uitreiken aan Wim Kleuskens. Wim ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange grote inzet bij voetbalvereniging AVV America, waar hij onder andere 35 jaar als bestuurslid actief is geweest.

Wim meldde zich als veertienjarig “menneke” aan bij de voetbalclub. Het was het begin van een lange “loopbaan” bij AVV America. Na in de diverse jeugdelftallen te hebben gespeeld, begon hij daarna zelf zich actief in te zetten voor die jeugd. Hij heeft in zijn jaren veel teams getraind, van A1 tot F1. In 1968 werd hij voorzitter van het jeugdbestuur. Een functie die hij 12 jaar bekleedde. In die hoedanigheid nam hij ook zitting in het hoofdbestuur van AVV. Ook nadat hij stopte als jeugdvoorzitter bleef hij actief als bestuurslid van de senioren. In totaal 35 jaar werkte hij mee in dit bestuur. Van 1991 tot 2003 zelfs als voorzitter. Naast zijn bestuursfuncties floot hij ook regelmatig wedstrijden voor zowel de jeugd- als senioren-elftallen.

Wim was een echte duizendpoot voor de voetbalvereniging. Hij verzorgde de velden: beregenen, opmaken en lijnen trekken. De reclameborden langs het hoofdveld aanbrengen en verwijderen. Hij hielp mee met het onderhoud van de gebouwen. En zeer belangrijk: zonder ballen, geen wedstrijd. Dus daar zorgde Wim ook voor !

Al die jaren speelde Wim natuurlijk zelf mee op het voetbalveld. 15 jaar stond hij in het 1e elftal. Vervolgens voetbalde hij tot zijn 40ste in het 2e en 3e team. En daarna zelfs nog tot zijn 63e actief bij de veteranen. Toen hing hij zijn voetbalschoenen aan de kapstok. Hoewel die er nog wel afgehaald werden als hij grensrechter was bij de veteranen. Waarvan hij ook nog enkele jaren leider was.

Wim zit nog steeds niet stil. Nog altijd staat hij klaar voor de voetbalclub. Maar sinds 14 jaar is hij ook lid van de Biljartvereniging voor Ouderen in America. Ook hier weer als duizendpoot. Hij helpt met alles wat te maken heeft met het reilen en zeilen van deze vereniging. Sinds 2006 is hij secretaris van de Biljartfederatie voor Ouderen Noord-Limburg. Wim verveelt zich nooit.

Toen de Carnavalsvereniging Wim ging vertellen dat hij dit jaar de Orde van Verdinste, d’n Turftreiër, overhandigd kreeg, zei hij: “Kan ik dur nog onderoêt, want dat is toch nurgens vur nuudig”. Maar als iemand het verdiend heeft om in het zonnetje te worden gezet, dan is het Wim wel !